Inspirație
Momentele unice sau câte tipuri de fotografii poți avea la nuntă
05 Nov 2018 175 0

Imortalizarea momentelor unice din viața unui om implică o responsabilitate foarte mare pentru un fotograf. De aceea, pentru realizarea unor fotografii de nuntă inedite este nevoie de multă migală , atenție sporită și foarte multă răbdare. Toate acestea trebuie să fie însoțite de tehnici și reguli ce trebuie aplicate. Fotografiile de nuntă ale unui cuplu trebuie să surprindă mereu momentele pline de emoție dintre mire și mireasă, acestea rămânând cele mai de preț amintiri din ziua lor specială.

Un fotograf profesionist trebuie să știe cum să înrămeze cele mai frumoase zâmbete, lacrimile de bucurie, privirile dintre miri atunci când se întâlnesc, fericirea părinților, emoția de pe chipul tinerilor când rostesc acel mult așteptat “da”, cununia religioasă și petrecerea ce o precedă.

Tipuri de fotografii de nuntă

Fotografiile de nuntă se împart în cinci categorii:

-  Fotografia de nuntă de studio

Acest tip de fotografie de nuntă se rezumă la programarea cuplurilor căsătorite într-un studio foto profesionist. De asemenea, fotografii apelează la ajuorul unor hairstyliști și a unor specialiști în make-up. Mirii trebuie să aibă mai multe schimburi de haine, iar decorurile se schimbă de mai multe ori.

-  Fotografia de nuntă în stil fashion

Genul de fotografie de nuntă în stil fashion arată ca și când ar fi desprinse de pe paginile unei reviste. Ele surprind spontaneitatea și naturalețea cadrului, dar totodată, îmbină aceste instantanee cu imaginile care apar în revistele de modă. Pentru acest stil de fotografie nu trebuie să uităm de procesul de editare care oferă o notă de dramatism și emoție pozei. Marturii nunta rame foto!

-  Fotografia de nuntă tradițională

Fotografia de nuntă tradițională îl ajută pe fotograf să aibă un control mai mare asupra ceremoniei. Imaginile obținute sunt unele clasice.

-  Fotografia de nuntă contemporană

Acest stil de fotografie de nuntă reprezintă opusul celei tradiționale. Fiecare cadru surprins cu tânărul cuplu trebuie să spună o poveste privitorului. Atsfel, fotograful reușește să pună în valoarea emoția și atmosfera zilei respective. Chiar și peste ani, când cuplul va privi fotografiile, va putea să restrăiască momentele aproape cu aceeași intensitate.

-  Fotografia de nuntă în stil fotojurnalistic

Fotografia de nuntă de genul fotojurnalistic se focusează pe surprinderea frumuseții în cadre. Pozele concentrează naturalețea cuplului, fără interacțiunea fotografului și a indicațiilor acestuia. Fotografiile sunt făcute rapid, cu lumina unui bliț, surprizând armonia și bucuria din ochii cuplului.sursa: a1.ro