News
Câteva din lucruri neștiute despre rochia de mireasă a Prințesei Diana
01 Nov 2017 710 0

Creată de soții David și Elizabeth Emanuel, rochia complicată de tafta în culoarea fildeșului a aprins ulterior imaginația celor care au copiat-o în întreaga lume.

În continuare, îți prezentăm zece detalii mai puțin cunoscute despre rochia de mireasă iconică a Prințesei Diana:

1. Rochia a încăput cu greu în trăsură

Prințesa Diana şi-a dorit o rochie care să rămână în istorie, şi ea a fost cea care a vrut că trena să fie cât mai lungă. Trena care măsura în jur de opt metri a avut loc cu greu în caleaşca în care a fost transportată Diana către Westminster Abbey, motiv pentru care a căpătat cute ce au fost vizibile când a coborât din caleaşcă.

2. A purtat ceva vechi, ceva nou și ceva împrumutat în ziua nunții

Conform tradiției, mireasa a purtat ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat și ceva albastru în ziua nunții. Mai exact dantelă veche, mătase nouă, tiara familiei Spencer și detaliul albastru din talie, care a fost cusut pe interior.

3. Dantela a aparținut Reginei Maria

Rochia a fost realizată 100% manual şi a inclus 10.000 de perle şi bucăţi de dantelă veche, ce aparținuseră cândva Reginei Maria I a Angliei. O băcată de dantelă Carrickmacross a provenit dintr-o geantă achiziționată la o licitație.

4. Talismanul în formă de potcoavă de cal, ascuns pe interior

Interiorul rochiei a fost la fel de complex şi de minuţios gândit precum exteriorul. Pe lângă funda albastră cusută la nivelul abdomenului, designerii au cusut pe eticheta rochiei un talisman în formă de potcoavă, din aur de 18 carate și bătut cu diamante albe. A existat de asemenea şi un „talisman” accidental – Elizabeth a uitat pe interior un ac de siguranţă, care nu a fost remarcat de nimeni până abia după ceremonie.

6. Rochia a avut o mică pată pe ea

Diana şi-a pătat cu parfumul Quelques Fleurs decolteul rochiei în dimineața nunţii şi, pentru că nu avea cum să remedieze rapid problema, a îndoit puţin materialul şi a sperat că nimeni nu va observa acest detaliu.

7. Rochia a fost cusută pe Diana

Diana suferea de bulimie în perioada logodnei, ceea ce a însemnat că măsura siluetei ei se modifica drastic de la o sesiune de probă la alta. Elizabeth şi David au creat patru corsete pentru Diana în cele șapte luni dinaintea nunții, iar varianta finală a rochiei a fost strânsă şi cusută direct pe talia acesteia, pentru că, din nou, slăbise de la cea din urmă probă.

8. Pantofii de mireasă ai Dianei au fost realizați în 6 luni

Cu greu vizibili sub rochia elaborată, pantofii din măsase au avur 542 de paiete și 132 de perle în formă de inimă. Pe talpă au fost incluse inițialele C și D (Charles și Diana), iar tocurile au fost unele mici, deoarece Diana deja avea aceeași înălțime ca soțul ei.

9. Avea o umbrelă asortată

În cazul în care ar fi plouat, Diana s-ar fi protejat cu o umbrelă asortată. Elizabeth a făcut rost înaintea ceremoniei de două umbrele vintage pe care le-a acoperit cu dantelă de diferite culori – una albă şi una ivoire, pentru ca nimeni să nu ştie culoarea reală a rochiei prin relaţionarea cu umbrela, în cazul în care ar fi ajuns pe mâinile presei înainte de momentul nunţii.

10. A existat o rochie de rezervă

Elizabeth şi David au creat o a doua rochie, uşor diferită, pentru cazul în care look-ul celei principale ar fi fost dezvăluit înainte de vreme.

sursa: unica.ro