Inspirație
Cinemateca italiană
21 Nov 2019 1912 0

Pasiune, soare, spaghetti, romantism... spiritul italian s-a strecurat în mintea ta și, probabil, ți-ai dori să pleci în Italia pentru luna ta de miere. Iată câteva sugestii de filme care îți vor reda atmosfera perfectă și te vor transpune în țara pasiunii.

„When in Rome” este o comedie romantică hollywoodiană, cu Kristen Bell și Josh Duhamel în rolurile principale. Este acel film pe care poți să îl privești cu persoana iubită, să râdeți împreună de peripețiile personajelor și să vă bucurați pentru happy end. Beth Harper este o tânără new yorkeză, care a fost întotdeauna ghinionistă în dragoste și a încetat să mai creadă în existența partenerului perfect de viață și a iubirii ideale. Atunci când pleacă la Roma, la nunta spontană a surorii sale, Beth fură un pumn de monede aruncate de către turiști și localnici în celebra „Fontana di Trevi” și începe să fie asaltată de o „armată” de admiratori. Chiar dacă respinge majoritatea adoratorilor, Beth Harper este atrasă de un reporter carismatic pe nume Nick Beamon, care i-ar putea schimba concepțiile despre adevărata dragoste.

Dacă preferi o dramă romantică, atunci „Letters to Juliet” este recomandarea doctorului. Amanda Seyfried te cucerește cu sinceritatea ei și te face să te îndrăgostești de Verona, la fel cum o face și personajul central – o tânără americană aflată în vacanță în Italia, care se alătură unui grup de voluntari ce răspund la scrisorile adresate de mai mult de 70 de ani Julietei. Verona a devenit celebră datorită poveștii de iubire dintre personajele shakespeariene: Romeo, Montague și Julieta Capulet. Sophie, protagonista filmului, găsește o scrisoare datată din anul 1951, rămasă fără răspuns până în prezent, și este atrasă de povestea femeii care își caută iubitul cu care a trăit o idilă pasională cu mulți ani în urmă, în timpul unei vacanțe petrecute în Italia. Fata călătorește prin Toscana cu scopul de a-l găsi pe bărbatul misterios și declanșează un lanț de evenimente ce au drept consecință găsirea dragostei adevărate atât de către bătrână, cât și de ea însăși.

Acum știi ce să privești împreună cu persoana iubită și, cu siguranță, Italia s-a înscris în lista de țări pe care vrei să le vizitezi.