Sfatul specialistului
Buchetul miresei – oglinda personalității
08 Nov 2019 2408 0

Nunta nu va fi la fel în lipsa florilor. Ele, prin șarm, coloristică și arome, dau evenimentului acel aer de neuitat, o senzație de vis și o atmosferă feerică. Fiece mireasă dorește ca nunta sa să fie memorabilă, iar florile, buchetul miresei și aranjamentele florale alese trebuie să-i reflecteze personalitatea. E poate o misiune grea să le reușească mireselor transpunerea caracterului prin flori, iată de ce le sugerăm să apeleze la părerile floriștilor. La sigur, rezultatele vor merita efortul. Despre ce flori sunt actuale în acest sezon, ce buchete, cui li se potrivesc și când poate să-și aleagă mireasa buchetul am discutat cu florista Aurica Mălai:

O mireasă trebuie să vină să-și aleagă buchetul atunci când este gata moral, când și-a ales rochia de mireasă și toate accesoriile. Buchetul miresei este cel mai important accesoriu, el completează ținuta miresei, este un element care va figura în toate pozele și captează atenția tuturor invitaților, în special în momentul în care mireasa aruncă buchetul domnișoarelor de onoare. De aceea iubesc să creez compoziții irepetabile, iar pentru aceasta analizez caracterul miresei, stilul ei, felul ei de a fi. Am nevoie de măcar jumătate de oră ca să vorbesc cu fiece mireasă.

Mireselor înalte le sugerez să aleagă o rochie ajustată pe corp, poate o rochie sirenă la care cred că se asortează cel mai bine calele. Mireselor scunde li se potrivesc buchețele mici. Compoziția și forma lor depinde iarăși de rochie.

Varianta care te salvează în orice situație este buchetul rotund, el se potrivește absolut la toate tipurile de rochii și tuturor mireselor. Florile de sezon au rămas întotdeauna preferatele. Se optează și pentru coronițe, flori în păr, în special la cununie. Mă bucur că miresele din Moldova aleg totuși stilul național, îmbracă ia și îşi pun coronița pe creștet. Buchetul miresei este neapărat asortat cu coronița. Important este ca orișicare floare și accesoriu să fie ales cu minuțiozitate.