News
Mireasa din Kabul
08 Feb 2019 216 0

Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită astăzi, 8 februarie 2019 la lansarea cărții MIREASA DIN KABUL de OLGA CĂPĂȚÂNĂ, jurnalistă și scriitoare stabilită în Franța, membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, membru al Uniunii Jurnaliștilor Profesioniști din România și Republica Moldova.

MIREASA DIN KABUL pune pe tapet o temă delicată și sensibilă: experiența amară, situația dramatică a femeilor care au lucrat în armată, concret în războiul din Afganistan. Nu mai e un secret că situaţia lor la război a fost de multe ori mult mai dură decât a soldaţilor bărbaţi. Pentru că o femeie aflată într-o zonă de conflict dintr-un motiv sau altul se confrunta (ontologic?) cu două pericole: primul e pericolul morţii şi al doilea, hărţuirea sexuală din partea superiorilor şi a soldaţilor. Culmea e că mai există și un al treilea pericol: să treci în ochii societății printr-o depreciere morală. Cum a depășit Margareta, eroina romanului, toate aceste riscuri, aflați din paginile cărții, în care aventura se îmbină cu bucuriile dragostei, iar cruzimile unui război pe viață și pe moarte cu eticul și căldura umană.

Evenimentul va avea loc la 8 februarie 2019, ora 16.00, Sala de conferințe „Alexe Rău”, blocul central, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).